Rødkål- og rødbetesalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dette er sannsynligvis den mest fargesterke salaten du får se i vinter. Rødbete og rødkål lyser opp på tallerkenen, og å servere dem rå slik som i denne salaten er et friskt og deilig alternativ til varm rødkål. Ypperlig alene, eller til all slags kjøtt.

Ingredienser

  • 14 stk rødkål
  • 2 stk revet rødbete
  • 1 stk rødløk i tynne skiver
  • 2 ss kapers
  • 2 ss grovhakket frisk dill

Dressing:

  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
115kcal
Fett
5.9g
Protein
2.1g
Karbohydrater
11.8g
Jern
1.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bruk en ostehøvel til å snitte rødkålen, da blir strimlene ekstra tynne og delikate.

2. Bland sammen ingrediensene til salaten og hell over dressingen. Den kan serveres med en gang, men blir bedre om den får stå og trekke smak en stund.

For mildere smak: Legg den snittede løken i kaldt vann i noen minutter og hell vekk bløtleggingsvannet før du blander den inn i salaten.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.