Potetsalat med kesam

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kesam er en god, sunn basis til de fleste typer dressinger. Den kan tilsettes alle typer urter og andre former for krydder/smakstilsetninger. Her er en frisk og deilig potetsalat laget på kesam som passer til grillretter og spekemat. Da får du en kalorisnill potetsalat som er et godt og proteinrikt alternativ til annen potetsalat basert på tyngre og mer fettrike basiser.

Ingredienser

  • 6 stk kalde ferdigkokte poteter
  • 1 stk eple
  • 2 stk vårløk

Dressing:

  • 3 dl 1 % kesam original, 8 %
  • 2 ss søt sennep , pølsesennep
  • 12 ts salt
  • 14 ts sitronpepper
  • 1 ts sukker
  • 1 ts sitronsaft
  • 3 ts hakket frisk gressløk
Vis næringsinnhold
Energi
157kcal
Fett
1.29g
Protein
14.34g
Karbohydrater
25.07g
Jern
1.05mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær poteter og epler i terninger. Vårløken skjæres i tynne skiver.
  2. Bland alle ingrediensene til dressingen i en stor bolle. Ha i poteter, epler og vårløk og bland forsiktig. Dryss over litt hakket gressløk til slutt. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.