Poke - fiskesalat fra Hawaii

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Liker du råmarinert fisk? Da er denne retten perfekt for deg! En fiskesalat proppfull av masse deilig smak! Har du ikke muligheten å dra til Hawaii, er trøsten at du enkelt kan lage salaten hjemme. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Sesambiff med lun salat.

Ingredienser

  • 200 g fullkornsris , eventuelt annen langkornet ris
  • 12 stk fennikel
  • 500 g fersk laksefilet
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk grønt eple
  • skall av 1 stk lime
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 12 ts sriracha (asiatisk chilisaus) (kan sløyfes)
  • 2 ss sesamfrø

Til servering:

  • 2 stk avokado
  • 12 pakke bladspinat (á 200 g)
Vis næringsinnhold
Energi
636kcal
Fett
34.7g
Protein
34.3g
Karbohydrater
43.3g
Jern
4.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken, ca. 10 minutter.
  2. Bruk en ostehøvel og høvle fennikel i tynne skiver. Sett den høvlede fennikelen til side.
  3. Skjær laks i terninger (1cm x 1cm), og ha terningene i en stor bolle.
  4. Riv hvitløk, skjær vårløk i tynne skiver og kutt eple i terninger. Ha hvitløk, vårløk, epleterninger og limeskall i bollen sammen med lakseterningene.
  5. Bland sammen soyasaus, sesamolje, sriracha og sesamfrø i en liten skål. Hell dressingen i bollen med laksebitene. Bland godt.
  6. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Bruk en skje og ta avokadokjøttet ut av skallet. Del avokadoen i båter.

Anrett bladspinat i en dyp tallerken. Legg på høvlet fennikel og ha laksesalaten over. Dryss gjerne litt ekstra sesamfrø over og server med ris. 

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.