Persiske kyllingfileter

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Prøv noe nytt på grillen neste gang! Hva med persiske kyllingfileter og grillede grønnsaker med spennende yoghurtdipp?

Ingredienser

  • 3 stk kyllingfilet
  • saften av 1 stk sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts malt kanel
  • 12 ts gurkemeie

salt og pepper

Yoghurtdipp:

  • 112 dl matyoghurt
  • 1 stk vasket og tørket sitron
  • ca. 112 ss flytende honning
  • 2 båt hvitløk med skall

salt og kvernet pepper

Vis næringsinnhold
Energi
232kcal
Fett
5.6g
Protein
38.9g
Karbohydrater
6.4g
Jern
0.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over. Knyt igjen og gni marinaden godt inn i kjøttet. Legg posen i kjøleskapet i 4 timer eller over natten.

2. Del en sitron i to og legg den på grillen eller i en varm stekepanne. La den ligge til den er myk og nesten svart under. Avkjøl og press ut saften.

3. Legg hvitløkbåter i ovnen ved 180 °C i 15-20 minutter til de er helt myke. Klem innholdet ut på en asjett og finmos dem. Bland sitronsaft og hvitløk inn i yoghurten og smak til med honning, salt og pepper.

4. Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk av marinaden. Grill filetene 5-7 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.

Server filetene med grillede grønnsaker, yoghurtdipp og ferskt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.