Pepperbiff med krydderegg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det er helt bombesikkert at sunn mat kan smake mye, for i denne retten får du smak i bøtter og spann. Og tro det eller ei, det bløtkokte egget er krydderienes beste venn.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver
  • 1 ts salt
  • 2 ss pepper , grovmalt
  • 2 ss rapsolje til steking

  • 1 stk brokkoli
  • 100 g frisk spinat

  • 200 g langkornet middagsris
  • 2 ss chilipasta (sambal oelek)
  • 1 ss bbq-saus

  • 4 stk egg , bløtkokte
  • 2 ts chilipulver
Vis næringsinnhold
Energi
548kcal
Fett
15.9g
Protein
50.5g
Karbohydrater
47.2g
Jern
5.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Krydre svinebiffene med salt og pepper. Brun dem raskt på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur i ca. 3 minutter.
  2. Kok egg i 5-7 minutter til de er "smilende". Avkjøl i kaldt vann.
  3. Del brokkoli i fine buketter, og kok dem i lettsaltet vann, ca. 3 minutter.
  4. Kok ris og bland med sambal oelek og bbq-saus. Fyll risen i små skåler, press lett og vend risen over på tallerkener. Legg spinat og biff på toppen.
  5. Skrell eggene og rull dem i chilipulver før servering
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.