Papayasalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En munnfull Thailand! Denne thaiinspirerte papayasalaten er både frisk og spicy. Nyt den som den er eller prøv den som tilbehør til deilig grillmat. 

Ingredienser

  • 1 stk stimlet papaya , helst umoden
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk grovhakket rød chili
  • 2 ss rørsukker
  • 75 g peanøtter
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss limesaft
  • 300 g meterbønner, yardbeans , i 5 cm store biter
  • 1 beger rød cherrytomat , delt i to
Vis næringsinnhold
Energi
205,5kcal
Fett
9,85g
Protein
8,25g
Karbohydrater
18,92g
Jern
1,3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Mos hvitløk og chili i en stor morter. Ha i sukker, peanøtter, fiskesaus og limesaft og mos videre til sukkeret er oppløst. 

Bruk gjerne palmesukker fra kokosnøttpalmens blomst istedet for rørsukker. Det har en aromatisk karamellaktig sukkersmak, og er mye brukt i det asiatiske kjøkken.

2. Tilsett meterbønner, tomat og strimlet papaya. Mos videre til alt er godt blandet. 

Bruker du en papayaskreller får du raskt fine, lange strimler. Skrelleren får du kjøpt i de fleste butikker med asiatiske råvarer, eller på Internett.

Server frisk og spicy papayasalat til grillretter eller nyt den som den er. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.