Ovnsbakt kyllingfilet med sennep og tomat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kyllingfilet penslet med dijon-sennep og toppet med skivet tomat og en blanding av solsikkekjerner, griljermel, parmesan. Potetsalaten er laget med en dert pisket kremfløte, som gir den en herlig og lett kremet konsistens.
Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Enkel potet- og purreløksuppe .

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 stk tomat
  • 2 ss griljermel
  • 1 ss revet parmesan
  • 1 ss solsikkekjerner

Potetsalat:

  • 1 kg mandelpotet
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • ca. 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sukker
  • 3 stk finsnittet vårløk
  • 12 potte hakket frisk mynte
  • 3 ts hakket kapers
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl yoghurt naturell
Vis næringsinnhold
Energi
412kcal
Fett
7.2g
Protein
44.5g
Karbohydrater
40.1g
Jern
3.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Tørk kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett. Pensle et lag dijonsennep på hver filet. Skjær tomatene i tynne skiver og legg dem på.

2. Bland sammen griljermel, parmesan og solsikkekjerner og dryss blandingen over filetene/tomatene. Sett kyllingen i stekeovnen ved 180 ºC i 25 minutter.

3. Kok poteter i lettsaltet vann i ca. 15 minutter, til de er møre. Avkjøl.

4. Bland yoghurt med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over potetene og bland forsiktig. Pynt med mynteblader og snittet vårløk.

 Server ovnsbakte kyllingfileter med smakfull lett kremet mandelpotetsalat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.