Ørretfilet grillet på planke

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Grill fisken på planke! Smaken blir ekstra god, og du unngår at fisken fester seg til grillen. Server ørretfileten med en asiatisk vårløksalat og litt kokt ris eller en frisk salat.

Ingredienser

  • 800 g ørretfilet
  • 1 ss olje til pensling
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Vårløksalat:

  • 2 bunt vårløk
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss sesamfrø , gjerne både sorte og hvite
  • 2 ts grovt chilikrydder
  • 3 ts hvitvinseddik
  • 1 båt revet hvitløk
Vis næringsinnhold
Energi
515kcal
Fett
35,6g
Protein
40,8g
Karbohydrater
6,9g
Jern
2,1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bruk en grillplanke av for eksempel eik, bøk eller epletre. Legg planken i vann i minimum 30 minutter. 

2. Pensle ørretfileten med olje, krydre med salt og pepper og legg fileten på den fuktige planken. Legg planken på grillen og grill fileten i 20-25 minutter.

3. Skjær vårløk i tynne strimler på langs. Du kan også bruke en grønnsaksskreller til denne jobben. Legg strimlene i en bolle med isvann slik at de krøller seg sammen. 

4. Bland ingrediensene til dressingen i en liten skål.

5. Hell ut vannet fra bollen, og la vårløken renne godt av seg. Bland sammen dressingen og vårløken rett før servering. 

Server ørret grillet på planke med smakfull vårløksalat. Kokt ris eller noen gode lefser smaker også godt til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.