Niku Jaga - kjøtt og poteter

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Dette er en tradisjonell middag i Japan. Den er ikke så ulik den norske lapskausen.  

Ingredienser

  • 600 g tynne skiver mørbrad av storfe , eller flatbiff
  • 2 ts olje
  • 500 g potet i terninger
  • 1 stk løk i terninger
  • 2 stk gulrot i tynne skiver
  • 6 dl vann
  • 312 ss sukker
  • 5 ss sake eller hvitvin
  • 5 ss soyasaus
  • 1 dl grønne erter eller sukkererter
Vis næringsinnhold
Energi
349kcal
Fett
8.2g
Protein
37.2g
Karbohydrater
29.8g
Jern
4.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Varm oljen i en jerngryte, og brun kjøttet til det får en gyllen fin farge. Tilsett poteter, løk og gulrot. La dette surre i ca. 2 minutter. Ha i vann og la det koke under lokk til poteter og gulrøtter er gjennomkokte, 10-15 minutter.
  2. Tilsett sukker og vinen. La det koke videre ca. 5 minutter. Ha i soyasausen, senk varmen og la det småkoke ca. 20 minutter uten lokk til kraften er nesten helt kokt inn.
  3. Tilsett erter eller sukkererter de 2-3 siste minuttene av koketiden.

Server med ris eller nudler. Og litt ekstra soyasaus er et naturlig tilbehør i det asiatiske kjøkken.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.