Melon- og edamamesalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En frisk og deilig salat med melon, edamamebønner og spirer. Server den som tilbehør til biff, eller nyt den som en lett vegetarrett med brød og en syrlig dressing til. 

Ingredienser

  • 400 g edamamebønner (soyabønner)
  • 400 g cantaloupe melon
  • 12 stk rødløk
  • 1 pakke ruccula (á 65 g)
  • 1 pakke spirer (á 40 g)
  • saft av 12 stk lime
  • 1 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Limedressing:

  • 2 dl kesam mager, 1 %
  • skall av 1 stk lime
  • saft av 12 stk lime
  • 14 ts salt
  • 14 ts grovkvernet pepper

Til servering:

  • 6 skiver grovt brød
Vis næringsinnhold
Energi
371kcal
Fett
9.2g
Protein
23.1g
Karbohydrater
43.3g
Jern
1.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper. Sett dressingen kaldt til servering.

2. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og ha i dypfryste edamamebønner. Kok i 1-2 minutter, og hell av vannet. Skyll bønnene i kaldt vann slik at de bevarer den fine grønnfargen sin.

3. Kutt melon i små terninger og rødløk i tynne båter. Ha melon og rødløk i en bolle sammen med edamamebønner, ruccula og spirer.

4. Bland limesaft og olivenolje inn i salaten rett før servering, og krydre med salt og pepper.

Server den friske salaten med godt brød og limedressing.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.