Marinerte kyllingspyd med sesamfrø

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kyllingspyd med avokadodressing passer som en tapasrett eller som en egen rett med for eksempel stekte potetbåter.

Ingredienser

  • 3 stk kyllingfilet
  • 4 båt hvitløk finhakket
  • 4 stk sjalottløk finhakket
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummenfrø
  • saft av 12 stk sitron
  • 1 stk hakket rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss sesamfrø

Avokadodressing:

  • 2 stk avokado
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 dl lettrømme
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft 12 stk sitron
Vis næringsinnhold
Energi
541kcal
Fett
35.9g
Protein
43.6g
Karbohydrater
10.2g
Jern
1.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

La trespydene ligge i vann i 30 minutter.

1. Del kyllingfiletene i tre på langs og ha dem i en bolle.

2. Ha hvitløk, sjalottløk, koriander- og spisskummenfrø, sitronsaft, chili og olje i hurtigmikser til alt er blandet. Hell sausen over kyllingstrimlene og mariner i ca. 2 timer.

3. Del avokadoene og ta ut steinene. Skrap ut kjøttet og ha det i en hurtigmikser. Tilsett yoghurt, lettrømme og hvitløk. Kjør blandingen til alt er godt blandet. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.

4. Tre kyllingstrimlene på spyd, dryss på sesamfrø og stek eller grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

Server kyllingspydene med avokadodressing.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.