Marinert skinkebiff med eple- og melonsalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Limemarinert skinkebiff i tortilla med eple- og melonsalat er lett og frisk hyggemat. Innslag av jalapeño gir retten et ekstra kick. Viva la Mexico!

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 600 g skinkebiff eller ytrefilet av svin

Marinade:

  • 2 ss rapsolje
  • 1 båt grovhakket hvitløk
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • Skall og saft fra 1 stk lime

Hvetetortilla:

  • 112 ss rapsolje
  • 1 ts bakepulver
  • 14 ts salt
  • 75 g byggmel
  • 125 g hvetemel
  • Ca. 1 dl vann

Salat:

  • 450 g vannmelon , i terninger
  • 12 stk finhakket rødløk
  • 112 stk eple , i terninger
  • 1 stk jalapeno eventuelt grønn chili, i tynne skiver
  • Saft av 14 stk lime
  • 1 ss honning
  • 1 pakke babyspinat (á 65 g)
Vis næringsinnhold
Energi
427kcal
Fett
13.2g
Protein
40.4g
Karbohydrater
49.5g

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland olje, hvitløk, ingefær og lime til en marinade. Skjær skinkebiff i tykke strimler, og legg strimlene i marinaden i minimum 1 time.

2. Bland sammen ingrediensene til tortillalefser i en bolle til en smidig deig. Dekk bollen med plastfolie, og la den hvile i 20 minutter. Del deigen i 8 like store emner, form til boller og trykk dem litt flate. La dem hvile i 10 minutter på benken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over. Kjevle "bollene" ut til runde leiver på tykkelse med pannekaker.

Syns du det er vanskelig å kjevle ut helt runde tortillalefser? Kjevle ut deigen noe og bruk deretter en tallerken i passe størrelse til å skjære rundt. Da blir også alle lefsene like store.

3. Stek tortillalefser i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når lefsene blåser seg opp (bobler), snu dem og stek dem på andre siden. Legg ferdig stekte tortilla oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.

Bruk gjerne tortillalefser kjøpt i butikken om du ikke har tid å lage dem selv. Stikk ut lefsene med glass eller ringer, da får du mindre og mer autentiske lefser.

4. Bland sammen vannmelon, rødløk, eple og jalapeño. Smak til med limesaft og honning. 

5. Tre marinert skinkebiff på spyd. Grill spydene på middels varme eller stek dem i stekepanne til de er gjennomstekte, 2-3 min på hver side.

Anrett myke tortillalefser med babyspinat, eple- og vannmelonsalat og saftig skinkebiff på spyd. Topp med jalapeño. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.