Linsesuppe med lam og koriander

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Gode supper er deilig mat! Denne lammesuppen er fylt med smak av chili, ingefær og koriander. At den inneholder proteinrike linser er selvfølgelig et stort pluss.

Ingredienser

  • 300 g strimlet benfritt lammekjøtt
  • 1 ts salt
  • 14 ts nykvernet pepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss soyaolje
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 ts chilipasta (sambal oelek)
  • 4 dl grønne linser ferdig utbløtt (ca. halve mengden tørket)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 l vann
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket frisk mynte
Vis næringsinnhold
Energi
251kcal
Fett
5.12g
Protein
25.93g
Karbohydrater
25.2g
Jern
5.12mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kutt lammekjøttet i strimler og bland inn spisskummen, salt og pepper. La kjøttet stå og ta til seg smak fra krydderet i 30 minutter. Brun det raskt i varm gryte med olje. Ta ut kjøttet.
  2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær fres videre i gryta ett minutt. Ha i chili, linser, tomater og vann og la suppen småkoke i 30 minutter. 
  3. Ha kjøttet tilbake i gryta sammen med koriander og mynte. 

 

Server med brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.