Lammefilet tikka

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Østeninspiret lammerett. Nydelige krydder og smaker som passer veldig godt til lammekjøttet. Flott festmat!

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av lam eller annet benfritt kjøtt
  • 1 ts hakket frisk ingefær
  • 1 båt knust hvitløk
  • 12 ts chilipulver
  • 14 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 112 dl yoghurt naturell
  • 4 ss sitronsaft
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss olje
Vis næringsinnhold
Energi
240kcal
Fett
10g
Protein
33.6g
Karbohydrater
3.6g
Jern
4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Lag marinade av frisk ingefær, hvitløk, chilipepper, gurkemeie, salt, yoghurt naturell, sitronsaft, koriander og olje. Rør sammen ingrediensene til marinaden og la den stå og trekke mens du deler opp kjøttet. Skjær lammekjøttet i passe store terninger og legg i en plastpose. Hell marinaden over og la det stå og trekke i et par timer.
  2. La marinaden renne godt av og tre kjøttbitene på spyd eller legg de på et ark med aluminiumsfolie og legg på grillen.
  3. Grill til kjøttet har fått fin farge. Snu ofte.

Serveres med nypresset saft fra en lime.

I stedet for ytrefilet kan du også bruke flatbiff (lammeplomme) eller mørbrad av lam.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.