Lammefilet med sennepspoteter og salat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Sennep smaker utrolig godt til lammekjøtt. Denne gangen er det potetene som bidrar med smaken.

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss margarin eller olje til steking

  • 800 g små potet
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss sennep
  • 2 båt hvitløk

  • 200 g grønne oliven
  • 200 g tomat - halvtørket
  • 100 g valnøttkjerner
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 200 g salatblad
Vis næringsinnhold
Energi
460kcal
Fett
2.7g
Protein
44.7g
Karbohydrater
8.8g
Jern
5.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Brun kjøttet raskt og etterstek det i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen er 65 ºC, rosastekt. Avkjøl og skjær det i skiver.

2. Skrubb potet lett. Legg dem i en langpanne og vend inn sennep blandet med olje og presset hvitløk. Stek på 200 °C i ovn til de er helt myke (20-30 minutter, avhengig av størrelse på potetene). 

3. Bland oliven, tomat og valnøtter i en bolle. Strø over urter og vend inn salat. 

Anrett salat på en tallerken. Legg på kjøtt og sennepspoteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.