Kyllingwok med ananas og sursøt saus

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Kyllingkjøttet er magert og alltid mørt. Derfor passer det ypperlig i wok, for her skal det stekes raskt på høy varme. Noen grønnsaker og en soyasaus er alt du trenger til et superraskt måltid.

Ingredienser

  • 3 stk kyllingfilet
  • 112 ss rapsolje til steking
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss finrevet frisk ingefær eller 1 ts malt ingefær
  • 12 stk strimlet rød paprika
  • ca 15 stk aspargesbønner eller 2 dl frosne
  • 150 g ananasring i biter
  • 12 stk purre i ringer

Sursøt saus:

  • 3 ss soyasaus
  • 1 dl ananasjuice
  • 1 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss tomatpuré
  • 112 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ts vineddik
  • 12 ts sukker
Vis næringsinnhold
Energi
250kcal
Fett
2g
Protein
38.9g
Karbohydrater
17.1g
Jern
1.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfileter i tynne strimler.
  2. Gjør klar alle grønnsakene og finn frem alt til den sursøte sausen.
  3. Stek kyllingstrimlene hurtig sammen med hvitløk og ingefær i en wok eller stor panne til kjøttet er hvitt. Tilsett paprika, aspargesbønner, ananas og purre. La det surre et par minutter til grønnsakene er så vidt møre.
  4. Bland sammen soyasaus, ananassaft, tomatpuré, buljong og maisenna. Hell det over kjøttet og grønnsakene og kok opp. Smak til med eddik og sukker.

Server kyllingwoken i følge med ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.