Kyllingsalat i melonskåler

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Hva med å servere sommersalaten i morsomme melonskåler?

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 2 stk galiamelon
  • 1 stk grillet kylling (850 grams råvekt) , evt 5 stk kyllingfilet i strimler
  • 1 stk avokado
  • 150 g sukkererter
  • 100 g rød cherrytomat
  • 100 g hjertesalat ,evt. annen salat etter ønske
  • 2 stk egg
  • 1 ts flaksalt
  • 14 ts nykvernet pepper

Sitron og korianderdressing:

  • 1 dl kaldpresset rapsolje
  • saft og skall fra 12 stk sitron
  • 1 potte hakket frisk koriander

salt og kvernet pepper

Vis næringsinnhold
Energi
544kcal
Fett
32.7g
Protein
44.1g
Karbohydrater
16.2g
Jern
2.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Del galiamelonene i to og ta ut frøene. Skrap ut fruktkjøttet og del det i biter.
  2. Plukk kjøttet fra kyllingen og skjær det i mindre biter. Hvis du bruker kyllingfilet, skjær dem i strimler og krydre med salt og kvernet pepper. Stek kyllingstrimlene i middels varm panne i 2-3 minutter.
  3. Del avokadoen i biter, del sukkererter og tomater i to. Skyll og riv salaten i mindre biter.
  4. Kok eggene i 8 minutter og avkjøl. Bland alt til salaten og ha på salt og kvernet pepper.
  5. Visp sammen dressingen.
  6. Fyll melonskålene med salaten og hell dressingen over rett før servering. Legg på eggbåter og pynt med urter.

 

Skal du ut på tur, pakk hver melonskål i plastfolie. Ha dressingen på et lite glass med skrukork og pikniksalaten er ferdig til servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.