Kyllinggryte med paprika og sennep

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Her er en rask kyllinggryte med masse smak! Den lager du med norsk kyllingfilet i strimler, grov sennep og godt med grønnsaker. Toppet med friske urter og gresk yoghurt - friskt og fantastisk godt.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet (à 120 g)
  • 1 ss paprikapulver
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 1 stk grovhakket løk
  • 1 stk paprika i terninger
  • 400 g potet i terninger
  • 2 ss grov sennep
  • 5 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket persille
  • 4 ss gresk yoghurt
Vis næringsinnhold
Energi
287kcal
Fett
7.1g
Protein
33.3g
Karbohydrater
21.3g
Jern
1.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skjær kyllingfilet i grove strimler og dryss over paprikapulver, salt og pepper.

2. Varm margarin i en gryte og brun strimler av kylling i to omganger, til de har fått farge på alle kanter. Legg strimlene over på en tallerken.

3. Ha løk, paprika, potet og sennep i gryten. Hell over utblandet buljong. Kok opp og senk varmen. Kok til potetene er møre, ca. 10 minutter. 

4. Legg kyllingstrimlene tilbake i gryten og kok opp på nytt. Smak til med salt og kvernet pepper.

Litt finhakket hvitløk eller hakket oregano smaker også godt i gryten.

Ha gryten over i dype skåler. Dryss over hakket persille og server med gresk yoghurt.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.