Kyllingform med kikerter og tomat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dette er en enkel, smakfull og mettende hverdagsmat med få kalorier. I tillegg til sin gode smak inneholder kikerter mye fiber og protein. Med en saftig kyllingfilet ved siden av er måltidet fullkomment. Vel bekomme!

Ingredienser

  • 1 stk kyllingfilet delt på langs

salt og pepper

  • 1 ss rapsolje
  • 1 boks hermetiske tomater , gjerne av cherrytomater
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 12 ts gurkemeie
  • 12 ts malt spisskummen
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 2 stk snittet vårløk
  • 50 g bladpersille
Vis næringsinnhold
Energi
324kcal
Fett
6.9g
Protein
35.4g
Karbohydrater
27.5g
Jern
4.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Ha tomater og kikerter i en ildfast form, og bland i krydder og hvitløk. Sett formen i ovnen på 225 °C og stek i 20 minutter.
  2. Del kyllingfiletene i to på langs og krydre med salt og pepper. Stek dem i olje olje i en middels varm panne i 2-3 minutter på hver side.
  3. Vend inn hakket bladpersille og vårløk i retten like før servering.

 

Trener du mye og trenger ekstra karbohydrater, så ha gjerne litt grovt brød eller ris ved siden av.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.