Kyllingfilet med rotgrønnsaker og fetaost

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Saftig, norsk kyllingfilet på sitt beste, servert med salat av gode rotgrønnsaker. Det slår aldri feil! Ingefær, rosenkål og fetaost gjør salaten ekstra spennende, og gir en frisk og deilig smak.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet , à 120 g
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

  • 3 stk gulrot
  • 1 stk rødbete (eventuelt 2 små)
  • 250 g rosenkål i skiver
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 2 ss grovhakket bladpersille
  • 1 ss olivenolje
  • saft av ½ - 1 stk lime
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 50 g fetaost
Vis næringsinnhold
Energi
266.0kcal
Fett
9.3g
Protein
35.0g
Karbohydrater
8.0g
Jern
1.6mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skrell gulrot og rødbete. Riv først gulrot grovt på et rivjern og ha det i en bolle. Riv deretter rødbete over på en tallerken og sett den til side. 

Rødbeter er veldig fargesterke og vil garantert sette farge på både fingre og fjøl. Bruk derfor engangshansker og legg et ark matpapir på fjøla når du skal skrelle og rive rødbeter.

2. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne og brun kyllingfileter i 2 minutter på hver side. 

3. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Legg kyllingfiletene over på en fjøl mens du steker kål.

4. Fres rosenkål raskt i stekepannen til den er mør. Ha den over i bollen sammen med revet gulrot. Bland også inn ingefær, persille, olivenolje og limesaft. Vend inn revet rødbete og smak til med salt og pepper.

Anrett salaten på tallerkener eller et stort fat, legg på kyllingfilet i skiver og smuldre over fetaost.  

Hvordan steke kyllingfilet

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.