Kyllingfilet med oliven og kapers-salsa

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Et mer smakfullt tilbehør til kyllingfiletene skal du lete lenge etter! Oliven, kapers og hvitløk setter herlig smak på den finkuttede grønnsaksblandingen. Kuttingen kan gjøres i god tid, og stekingen gjør du på få sekunder, for å bevare farge og sprøhet på grønnsakene.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 stk grønn squash
  • 1 stk løk
  • 12 stk rød paprika
  • 1 stk gulrot
  • 2 båt hvitløk
  • ca. 2 ss kapers
  • ca. 12 stk sorte oliven
  • 2 ss virgin olivenolje

Potet- og jordskokkrösti:

  • 3 stk potet
  • 1 stk løk
  • 4 stk jordskokk
  • 12 ts
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
370kcal
Fett
16.9g
Protein
32.2g
Karbohydrater
19.8g
Jern
1.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du: 

1. Start med å lage rösti. Skrell potet og jordskokk og riv dem grovt. Bruk kjøkkenpapir og klem ut så mye væske som mulig. Finsnitt løk og bland alt godt. Krydre med salt og pepper.

 2. Smelt halvparten av margarinen i en stekepanne og la det bli ordentlig varmt uten at det blir brunt. Legg de revne grønnsakene i stekepannen og trykk dem ut til en jevnt tykk kake. Stek röstien ved middels varme i 6-8 minutter på hver side. Klem den sammen et par genger under stekingen slik at den "setter" seg. Bruk en stor tallerken eller et lokk som hjelp når du skal snu den. Legg resten av smøret i pannen og stek röstien ferdig.

 3. Brun kyllingfiletene raskt på hver side og stek dem ferdige i ovn ved 180 °C i 5-6 minutter. Kutt alle grønnsakene og olivenene i like store terninger – ca. 0,5 x 0,5 cm. Finhakk hvitløken. Dette kan med fordel gjøres i god tid.

 4. Når kyllingfiletene er ferdig stekt, så la dem hvile mens du gjør ferdig salsaen. Varm olivenolje i en dyp panne og tilsett grønnsakene. Fres grønnsakene raskt under omrøring til de er gjennomvarme.

Röstien kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.