Kyllingfilet med dill- og kaperssaus

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kyllingfilet med dill- og kaperssaus er en deilig hverdagsrett med masse smak! I stedet for å steke fileten i panne trekkes den i buljong.

Ingredienser

  • 400 g kyllingfilet
  • 2 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 1 stk brokkoli , delt i små buketter
  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss kapers
  • 2 dl matyoghurt
  • 14 ts salt
  • 1 ss hakket frisk dill
  • 160 g naturris
Vis næringsinnhold
Energi
405kcal
Fett
12.5g
Protein
32.6g
Karbohydrater
34.4g
Jern
1.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kok ris etter anvisning på pakken.

2. Kok opp vann og buljongterning i en kjele og legg i kyllingfiletene. Senk varmen og la filetene trekke rett under kokepunktet i ca. 6 minutter. Legg i brokkolibuketter og kok i ytterligere 4 minutter.

3. Varm olje i en stekepanne og fres hakket løk myk og blank. Sil den varme buljongen over løken og la det koke kraftig i ca. 2 minutter. Rør inn kapers og sitronsaft.

4. Ta stekepannen av varmen. Rør inn yoghurt i sausen og smak til med salt og kvernet pepper. Hold sausen varm, men ikke la den koke – da vil den sprekke! Tilsett hakket dill rett før servering. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.