Kimchi

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Kimchi består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Tradisjonelt ble kimchi lagret i keramikkrukker som ble gravd ned under bakken. I dag holder det lenge med et stort glass med lokk. Kimchi bør stå i ca. to uker for å utvikle den fermenterte smaken, men klarer du ikke vente så lenge kan den også spises allerede etter to dager.

Ingredienser

30
Porsjoner
  • 3 stk kinakål
  • 1 pakke grønnkål (à 200 g)
  • 2 l vann
  • 2 ss havsalt
  • 2 stk revet gulrot
  • 1 stk finhakket løk
  • 100 g aspargesbønner i biter
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk grovhakket vårløk
  • 1 stk rød chili i tynne skiver

Dressing:

  • 12 dl chiliflakes (eks. chili explotion krydder)
  • 14 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
Vis næringsinnhold
Energi
26.2kcal
Fett
0.3g
Protein
1.4g
Karbohydrater
4.1g
Jern
0.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kutt kinakål og grønnkål i grove biter. Ha dem over i et dørslag og skyll under kaldt vann.

2. Kok opp vann og salt i en kjele, rør slik at saltet løser seg opp.

3. Ha kål og saltlake i en stor bolle. Legg eventuelt press på kålen slik at saltlaken dekker godt. Kålen skal ligge i laken i minst 3 timer.

4. Ha gulrot, løk, aspargesbønner, hvitløk, vårløk og chili i en bolle. Bland sammen ingrediensene til dressingen, og ha dem i bollen med grønnsaker.

5. Hell av saltlaken, og skyll kålen raskt under rennende kaldt vann. Bland kålen sammen med resten av grønnsakene og dressingen.

6. Fyll kimchien på et stort rent glass med lokk, eventuelt flere små. La den stå på kjøkkenbenken i 2-3 dager, og sett den deretter i kjøleskapet.

Kimchien kan spises allerede etter 2 dager, men også oppbevares i 2-3 uker i kjøleskapet. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.