Kalkunbiff på risotto

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Har du lyst på noe lett og lyst? Prøv en kalkunbiff med risotto!

Ingredienser

  • 800 g kalkunbiff delt i skiver
  • 4 skive speket kalkunfilet

Tomatsalsa:

  • 4 stk tomat
  • 16 stk sorte oliven
  • 2 dl søt chilisaus

Risotto:

  • 1 stk finhakket løk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 3 dl arborioris (risottoris)
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 3 ss smør
  • 34 dl revet parmesan
Vis næringsinnhold
Energi
537kcal
Fett
19.2g
Protein
52.7g
Karbohydrater
33.4g
Jern
1.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.
  2. Del tomatene, skrap ut frøene med en teskje og skjær tomatene i små biter. Ha i oliven i ringer og bland inn chilisaus.
  3. Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk. Tilsett ris og krydder og spe med vin og 1 dl med buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Hell på resten av buljongen i fire omganger mens du rører. All væske skal vare absorbert mellom hver gang. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig. Ha i smør og parmesan til slutt.
  4. Strø salt og pepper på kalkunbiffene og stek dem i en panne på middels varme i ca. 2 minutter på hver side. Etterstekes på lav varme under lokk i 4 minutter. Ta ut biffene.

Server kalkunbiff på en seng av risotto og med lettkokte sukkererter.  Fordel tomatsalsaen rundt på tallerkenen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.