Kalkunbiff med mangosalsa

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Salsa med mango, chili og lime er et enkelt og friskt tilbehør til hvitt kjøtt, for eksempel biff av kalkunfilet. Stort mer trenger du ikke for å lage et perfekt måltid. Kalkunbiff egner seg godt til både hverdag og fest, og er ypperlig når du skal lage mat til mange.

Ingredienser

  • 4 stk kalkunbiff à 150 g
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Mangosalsa

  • 1 stk moden, finhakket mango
  • 1 stk finhakket rødløk
  • 1 stk finhakket vårløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 12 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss olje
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • saften av 1 stk lime

  • 1 ss olivenolje
  • 100 g aspargesbønner
  • 8 stk vårløk , delt på langs
  • 1 stk hjertesalat
Vis næringsinnhold
Energi
342kcal
Fett
12.7 g
Protein
40.6g
Karbohydrater
15.1g
Jern
2.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Begynn med salsaen: Bland sammen ingrediensene og smak til med salt, pepper og limesaft. Oppbevar kaldt til servering.

2. Krydre kalkunbiff med salt og pepper. Varm en stekepanne og ha i margarin. Pannen er varm nok når margarinen slutter å frese. Legg i kalkunbiff og stek i 3-4 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og la dem hvile i 3-4 minutter.

 

Tips: Om du skal lage mat til mange, kan du brune biffene på begge sider i stekepannen i god tid før gjestene kommer. Legg dem over i en langpanne og stek dem ferdig på 125 °C i ca 25-30 minutter.

 

3. Skyll stekepannen og varm den opp igjen med litt olje. Fres aspargesbønner og vårløk raskt til de blir akkurat myke og dryss over litt salt.

4. Skjær kalkunfiletene i skiver og legg opp på tallerkener. Bruk salatblad av hjertesalat som «skål» for salsaen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.