Kalkunbiff med grillet frukt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Skiver av kalkunfilet er sunt og magert. Servert med en smakfull potetsalat og grillet frukt blir dette en nydelig rett på en varm sommerdag.

Ingredienser

  • 600 g kalkunfilet
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 1 ss olje
  • 1 stk sitron skall og saft
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Potetsalat:

  • 3 dl kesam original, 8 %
  • 2 ss søt sennep
  • 2 ts hakket frisk gressløk
  • 12 ts salt
  • 14 ts sitronpepper
  • 6 stk kald ferdigkokt potet
  • 1 stk eple
  • 2 stk vårløk

  • 1 stk cantaloupe melon delt i båter
  • 250 g jordbær
Vis næringsinnhold
Energi
456kcal
Fett
11.8g
Protein
46.6g
Karbohydrater
37.4g
Jern
2.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Bland sammen en dressing av kesam, sennep og gressløk i en stor bolle. Smak til med salt og sitronpepper.

2. Skjær potet og eple i terninger, vårløk i tynne skiver, bland det i dressingen og vend det forsiktig sammen.

3. Skjær kalkunfilet i 2 cm tykkeskiver. Bland sammen estragon, olje, saft og skall fra en sitron. Pensle biffene med grilloljen og krydre med salt og pepper.

4. Grill kalkunbiffene i 2-3 minutter på hver side, grilltiden varierer med tykkelsen på biffene.

5. Grill melonbåtene ca. 2 minutter på hver side.

Server kalkunbiffene med potetsalat, grillet cantaloupe og friske jordbær.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.