Kald aspargessalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Asparges er sommermat, akkurat som spekemat. Det sier seg kanskje selv at dette er den perfekte salaten til spekeskinke, men salaten smaker godt også til koldtbord eller som salat på tur.

Ingredienser

  • 2 bunt grønn frisk asparges
  • 12 potte frisk basilikum

Aspargesvinaigrette:

  • 4 stk grønn frisk asparges
  • saften av 12 stk sitron
  • ca. 1 dl olivenolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss finhakket bladpersille
Vis næringsinnhold
Energi
212kcal
Fett
22.58g
Protein
0.87g
Karbohydrater
1.44g
Jern
0.49mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skrell den nedre del av asparges med en potetskreller, kutt av rotenden. Kok asparges i lettsalatet vann i 2-4 minutter, avhengig av tykkelsen. 

2. Avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann, dette stopper kokeprosessen og bevarer fin grønnfarge. Tørk dem forsiktig. Skjær aspargesen i biter.

3. Lag vinagretten ved å kjøre fire kokte asparges i food processor sammen med sitronsaft og olivenolje til fin mos. Smak til med salt, pepper og persille. Vend dressingen i aspargesbitene.

4. Legg alt på fat og dryss over rikelig frisk basilikum.

Server gjerne med spekeskinke og godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.