Indiskkrydrede rotgrønnsaker

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lyst på et nytt og spennende tilbehør til middagen? Prøv indiskkrydrede rotgrønnsaker med en eksotisk smak!

Ingredienser

  • 6 stk gulrot
  • 3 stk persillerot
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts garam masala
  • 12 ts chilipulver
  • 1 ss flytende honning
  • saft av 12 stk appelsin
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
105kcal
Fett
3.3g
Protein
2.1g
Karbohydrater
14.2g
Jern
1.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Rens gulrot og persillerot, og del i staver. 
  2. Rist spisskummen, garam masala og chilipulver i en panne med olje på svak varme i 2 minutter. Rør om av og til.  
  3. Løft pannen av platen, ha i honning og appelsinsaft, rør om og smak til med salt og pepper. Vend inn gulrot og persillerot.
  4. Ha grønnsakene i en ildfast form og bak i ovnen, ca. 15 minutter.

 

Grønnsakene kan også pakkes i aluminiumfolie og bakes på grillen.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.