Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Marinert ytrefilet av svin i løvtynne skiver smaker utrolig godt sammen med knasende sprø wokgrønnsaker og en fyldig woksaus. God mat med god samvittighet!

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss olje til steking

Marinade:

  • 2 stk sitrongress
  • 1 stk finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft av 12 stk sitron
  • 12 dl olje

Woksaus:

  • 3 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • saft av 1 stk lime
  • 12 stk finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 ts revet frisk ingefær

  • 200 g fullkornsris

Wokgrønnsaker:

  • 1 stk grønn squash
  • 2 stk rødløk i tynne båter
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 300 g østerssopp
  • 4 stk vårløk i tynne skiver
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk granateple
  • 4 ss grovhakket frisk koriander
Vis næringsinnhold
Energi
649kcal
Fett
24.1g
Protein
43.9g
Karbohydrater
59.9g
Jern
2.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Start med marinaden. Bank sitrongresset lett med baksiden av en kniv slik at smaken frigjøres, hakk det grovt. Bland sitrongresset med resten av ingrediensene til marinaden. Legg fileten i en dobbel pose, hell over marinaden og knyt posen sammen. Mariner fileten i minimum 1 time (gjerne over natten).
  2. Ta fileten ut av marinaden og tørk med kjøkkenpapir. Krydre fileten med salt og pepper, og brun den i en varm stekepanne med olje. Legg fileten i en ildfast form og stikk et steketermometer i den tykkeste delen. Stek på 125 °C til kjernetemperaturen viser 70 °C. La fileten hvile i minimum 10 minutter før den skjæres i løvtynne skiver.
  3. Bland sammen ingredienser til woksausen og sett til side.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken.
  5. Wok grønnsakene rask i en wok eller en stekepanne med olje til de er knapt møre. Dryss over granateple og pynt med hakket koriander. 

Server ytrefilet i løvtynne skiver med sprø wokgrønnsaker, en deilig saus og fullkornsris

Tilsett gjerne sausen i wokgrønnsakene mot slutten av steketiden.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.