Helgrillet ytrefilet av svin

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Svinekjøtt passer som kjent godt sammen med frukt og friske smaker. Her har en helgrillet ytrefilet fått følge av en søt mangosalat, og en frisk blandet salat med jordbær og nektariner.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin
  • 1 ss grillolje til pensling
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Mangosalat:

  • 3 stk modne mango
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk lime
  • 4 stk pasjonsfrukt
  • 4 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 400 g jordbær
  • 2 stk nektarin
Vis næringsinnhold
Energi
484kcal
Fett
17.2g
Protein
37.4g
Karbohydrater
40.5g
Jern
3.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Pensle ytrefilet av svin med grillolje, og krydre med salt og pepper.
  2. Bruk sterk varme, og grill fileten raskt på alle sider. La fileten ettersteke på lavere varme til den har fått riktig kjernetemperatur, bruk gjerne et steketermometer. Fileten er medium stekt ved 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C. Beregn ca. 40 minutter steketid per kilo kjøtt. La fileten hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
  3. Skrell mango, og kutt dem i store biter. Rens rødløk, og skjær løk og lime i tynne skiver. Del pasjonsfrukt og ta ut innmaten med en skje. Bland pasjonsfrukt og olje til en dressing, smak til med salt og pepper. Hell dressingen over mangosalaten.
  4. Bruk en ferdig salatmiks eller riv opp litt salat fra ulike salattyper. Kutt jordbær i fire og fersken i båter.

Server ytrefilet av svin i tynne skiver med mangosalat og blandet salat. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.