Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Det møreste kjøttet av svin er indrefileten. Ved å helgrille filet bevares saftigheten og dermed den gode smaken. En lun nypotetsalat passer perfekt til indrefiletens gode, milde smak.

Ingredienser

  • 600 g indrefilet av svin
  • 12 ts salt
  • 14 ts rosépepper
  • 14 ts pepper
  • 2 ss rapsolje

Potetsalat:

  • 1 kg nypotet
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ss grovhakket frisk rosmarin
  • 1 pk ruccula (à 70 g)
  • 150 g soltørkede tomater
Vis næringsinnhold
Energi
435kcal
Fett
16.2g
Protein
36.7g
Karbohydrater
31.1g
Jern
4.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Legg nypoteter i en aluminiumsform. Dryss over olje, salt og rosmarin. Bak potetene på grillen i ca. 30-40 minutter, eller til de er møre. 

2. Gni svinefilet inn med salt og pepper, og brun den raskt på grillen. Skru ned varmen, og grill fileten videre i 15-20 minutter på indirekte varme. Fileten er lett rosa ved 70 °C, gjennomstekt ved 76 °C. Bruk steketermometer. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den. 

3. Hakk soltørket tomat i strimler. Bland bakt nypotet med soltørket tomat og ruccula.

Server skiver av indrefilet med nypotetsalat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.