Havregrøt med egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne grøten smaker kjempegodt, og eggene gjør at du får en ekstra kremet og deilig konsistens. En mettende havregrøt proppfull av gode proteiner.

Ingredienser

  • 4 dl lettkokte havregryn
  • 4 dl vann
  • 4 dl lettmelk
  • 2 stk banan
  • 12 ts malt kanel
  • 4 stk egg

Topping:

  • 2 ss grovhakkede mandler
  • 4 ss frysetørket ananas
  • 1 ss frysetørkede bringebær
Vis næringsinnhold
Energi
368kcal
Fett
13.1g
Protein
17.5g
Karbohydrater
41.6g
Jern
3.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bland havregryn med vann, melk, bananskiver og malt kanel i en gryte og kok opp mens du rører.
  2. Senk varmen og la grøten småkoke i ca. 3 minutter, eller til den er passe tykk.
  3. Trekk gryten av varmen, knekk eggene og rør dem inn i grøten.
  4. Server grøten med et dryss mandler og hakket tørket frukt. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.