Gulasj med kyllingkjøttdeig

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ungarerne elsker sin lekre, røde gulasj som tradisjonelt lages med storfekjøtt. Vi har gjort en liten hverdagslig vri på oppskriften og bruker i stedet kyllingkjøttdeig.

Ingredienser

  • 60 g gule linser
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 12 stk purre
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ts paprikapulver
  • 12 ts karve
  • 2 ss olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
243kcal
Fett
7g
Protein
29.9g
Karbohydrater
14.1g
Jern
4.4mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kok linser etter anvisning på pakken.

2. Skjær paprika i strimler, løk i terninger og purre i ringer.

3. Fres løken i en kjele. Ha i kyllingkjøttdeig, presset hvitløk, karve og paprikapulver. Stek i et par minutter.

4. Rør i tomatpuré og tilsett purre, paprika og buljong. La suppen trekke i 5-10 minutter. Ha i kokte linser og smak til med krydder.

Server med godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.