Grove knekkebrød

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

"Knekkebrød er så godt - det kiler i magan!" Grove og enkle knekkebrød som passer til matpakka eller som sunn snacks.

Ingredienser

18
Porsjoner
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl sammalt rug, grov
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl havrekli
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl hvetekli (kruskakli)
  • 2 ts salt
  • 712 dl vann
Vis næringsinnhold
Energi
15,7kcal
Fett
11,2g
Protein
6,2g
Karbohydrater
11,6g
Jern
2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre. Hell over vannet. Bland godt.
  2. La blandingen stå og svelle i minst 10 minutter.
  3. Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.
  4. Røren spres utover tre bakeplater med bakepapir på. For å få blandingen fordelt jevnt utover. Bruk en slikkepott dyppet i litt vann.
  5. Sett alle tre brettene i ovnen på 150 grader. La dem steke i en time. En halv time inn i steketiden bytter du rundt på brettene og bruker et pizzahjul eller en kniv til å dele opp knekkebrødene i passende biter.
  6. Etter en time er de ferdig stekt. Legg knekkebrødene til tørk på rist.
Oppbevares tørt og tett, gjerne i en kakeboks.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.