Grønnsaksuppe med fine kyllingboller

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Lag egne farseboller til suppen av kyllingkjøttdeig. Det blir både magert og smakfullt.

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk egg
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille
  • 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 l vann
  • 4 stk hønsebuljongterning
  • 4 stk gulrot
  • 12 stk purre
  • 12 stk sellerirot
  • 14 stk kålrot
  • 4 stk potet
Vis næringsinnhold
Energi
253kcal
Fett
3.4g
Protein
30.6g
Karbohydrater
21.8g
Jern
1.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Rør kyllingkjøttdeig med egg og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.

2. Kok opp vann og buljong. Tilsett oppdelte suppegrønnsaker, og kok til de er knapt møre. Trekk kjelen tilside.

3. Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte. Dryss gjerne over litt hakket grønt før servering.

Server grønnsaksuppen med godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.