Grønnsaksrøsti med egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Grønnsaksrøsti med speilegg er smakfulle små pletter, som gir deg akkurat det du trenger; god mat!

Ingredienser

  • 1 stk bakepotet
  • 2 stk gulrot
  • 150 g sellerirot
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • 3 ss margarin
  • 3 stk egg
  • 1 pk cherrytomat
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 ss olivenolje
Vis næringsinnhold
Energi
256kcal
Fett
18.6g
Protein
8.7g
Karbohydrater
11g
Jern
2.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Skrell potet, gulrot og sellerirot. Bruk den grove delen av ett rivjern og riv grønnsakene. Ha de revne grønnsakene over på ett rent kjøkkenhåndkle, og vri ut all væske. Bland inn salt og pepper.

2. Sett en stekepanne på middels varme. Ha i margarin og fordel grønnsaksmassen på antall porsjoner. Press hver røsti pent ut med en stekespade, og stek til de har fått en fin farge på ene siden (ca 6 minutter), snu og stek videre til den har blitt litt crispy på den andre siden. Gjør dette med alle røstiene. Legg dem på bakepapir når de er ferdige.
 
3. Kutt tomater i to. Bland i finkuttede gressløken og olivenolje. 

4. Stek speilegg og legg dem på hver sin røsti, Server med tomater og friske urter. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.