Grillspyd med svinekjøtt og salat i glass

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Enten du skal grille på balkongen, i hagen, på stranda eller i parken er disse marinerte grillspydene servert med salat i glass perfekte! Salaten kan lages i forveien, og oppbevares i kjøleskap - så er det bare å snu på glasset rett før du skal spise. Sunn og god grillmat!

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin
  • 8 stk grillspyd
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Marinade:

  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • revet skall og saft av 1 stk lime

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss risvineddik
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss flytende honning
  • saft av 1 stk lime

Salat:

  • 80 g risnudler
  • 1 ts sesamolje
  • 12 stk brokkoli
  • 4 stk vårløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 stk gul paprika
  • 1 pakke rød cherrytomat
  • 2 stk gulrot
  • 1 pose blandet babybladsalat (á 65 g)
  • 2 ts sesamfrø
Vis næringsinnhold
Energi
514kcal
Fett
21,6g
Protein
42,35g
Karbohydrater
34,6g
Jern
3,37mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland olje, sriracha, ingefær og lime til en marinade. Skjær skinkebiff i store terninger. Legg terningene i marinaden i minimum 1 time.

2. Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle og visp sammen til det er godt blandet.

3. Kok opp en kjele med vann, dra kjelen til side og legg i nudlene. Dekk til kjelen og la nudlene ligge i det varme vannet i ca. 3 minutter. Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. La dem renne godt av seg og bland inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg sammen.

4. Del brokkoli i små buketter, snitt vårløk, finhakk koriander og kutt paprika i små terninger, tomater i båter.

5. Skrell gulrot, skjær gulrot i tynne strimler med hjelp av et juliennejern. Ha strimlene i en bolle.

Har du ikke juliennejern: Lag gulrotstrimler med ostehøvel og kniv: Bruk en ostehøvel og høvle lange, tynne «flak» av gulroten. Legg skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler med en skarp kniv.

6. Hell dressingen i bunnen av et stort glass eller mindre porsjonsglass med lokk.  Legg deretter i brokkolibuketter, kokte nudler, hakket vårløk, strimlet gulrot, finhakket koriander, paprikabiter og tomatbåter. Topp glasset med blandet babybladsalat og sesamfrø.

7. Sett lokk på glasset(ene), og oppbevar i kjøleskap. Sørg for å holde glasset oppreist slik at sausen holder seg på bunnen (dette gjør at resten av salaten holder seg frisk og sprø). Rett før servering, snu glasset, slik at dressingen blir fordelt over salaten.

8. Tre kjøttet på spyd, krydre med salt og pepper.

9. Grill spydene på direkte varme i 2-3 minutter og snu dem ofte slik at du får en jevn steking og farge. Legg dem til side for indirekte grilling når de har fått en fin jevn farge. Sett om mulig på lokk og la dem ligge til de er ferdig stekt, et par minutter.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Den kalde sonen kan også med fordel brukes som hvileplass for ferdig grillet kjøtt. Da uten lokk.

Server grillspyd av svinefilet med salat i glass.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.