Grillspyd med mangosalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Grillspyd er en rask og enkel måte å grille på. Her har vi brukt ytrefilet av svin som er sunt og har en mild smak. En frisk mangosalat passer utmerket til svinefilet.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver
  • 1 ss rapsolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 8 stk grillspyd

Mangosalat:

  • 3 stk modne mango
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk lime
  • 4 stk pasjonsfrukt
  • 4 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 stk lime i båter
Vis næringsinnhold
Energi
413kcal
Fett
16.9g
Protein
35.6g
Karbohydrater
27g
Jern
2.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skrell mango, og kutt den i store biter. Rens rødløk, og skjær løk og lime i tynne skiver. Legg mango, rødløk og lime lagvis i et glass.
  2. Del pasjonsfrukt, ta ut innmaten med skje. Lag en dressing av pasjonsfrukten, olje, salt og pepper. Hell den over mangosalaten.
  3. Del skiver av ytrefilet i tre tykke strimler, og tre dem på spyd. Pensle med olje og grill spydene i 6-8 minutter. Snu ofte.

Server spydene og mangosalaten med noen båter av lime. 

Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.