Grillet søtpotet med pinjekjerner

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Prøv grillet søtpotet med pinjekjerner som tilbehør neste gang du griller. Søtpoteten har en intens guloransje farge, og en fin sødme som gir retten karakter.

Ingredienser

  • 800 g søtpotet
  • 6 dl appelsinjuice
  • 1 ss olje til pensling
  • 40 g pinjekjerner
  • 12 ts salt
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss finhakket frisk estragon
Vis næringsinnhold
Energi
316kcal
Fett
9,6g
Protein
5,6g
Karbohydrater
48,5g
Jern
1,9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær søtpotet i 2 cm tykke skiver. Legg skivene i en kjele, hell appelsinjuice over, og ha på vann slik at det dekker potetene. Kok i fem minutter. 

2. Rist pinjekjerner i en tørr panne. Krydre med salt.

3. Ta potetskiver opp av vannet, tørk dem lett. Pensle potetene med olje, og grill i to minutter på hver side.

4. Legg potetskivene på fat, dryss olje, pinjekjerner og estragon over.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.