Grillet skinkebiff med kikert- og bønnesalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Hva er vel bedre enn en grillet biff om sommeren? Grillet skinkebiff med kikerter og bønner er fylt med skikkelig energi for mye utendørsaktivitet. Ha salaten på et glass, og du er klar for piknik.

Ingredienser

  • 300 g skinkebiff
  • 1 ss olje , til pensling
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 ts chilipulver
  • 1 boks hermetiske hvite bønner
  • 4 stk tomat , i grove terninger
  • 50 g fetaost
  • 12 pk ruccula

Dressing:

  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 1 stk sjalottløk , finhakket
  • 6 ss olivenolje

Slik gjør du

1. Fres kikerter 5 minutter i en varm stekepanne med olje. Smak til med chilipulver. 

2. Legg hvite bønner, tomat, feta, salat og kikerter lagvis i et glass eller bland det sammen i en bolle.

3. Bland rødvinseddik, basilikum, oregano, hvitløk og sjalottløk. Spe med olivenolje, og rør godt. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten rett før servering. 

4. Pensle skinkebiff med olje, krydre med salt og pepper. Grill skinkebiffene på sterk varme ca. 2 minutter på hver side. Etterstek dem på lavere varme i 3-4 minutter.

Server grillet skinkebiff med en mettende salat og smakfull oljedressing.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.