Grillet makrell med lun potetsalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Grillet makrell er skikkelig sommermat! Fisken griller du raskt samtidig som den lune potetsalaten gjør seg ferdig på grillen. Etterpå er det bare å nyte!

Ingredienser

  • 4 stk makrell , eller 8 stk makrellfileter
  • 2 ss olje til pensling
  • 12 ts salt
  • 14 ts grovkvernet pepper

Lun potetsalat:

  • 500 g kokt potet
  • 1 pakke reddik
  • 3 stk vårløk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 50 g smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Har du hel makrell, skjær ut filetene på makrellen. Skjær 3-4 små snitt ned i skinnet på makrellfiletene. 

2. Del små kokte poteter i to.

3. Kutt reddik i båter, finhakk vårløk og gressløk. Bland dette sammen med potetene.

4. Ha potetsalaten på midten av et stort ark aluminiumsfolie. Ha på smør i terninger, salt og pepper. Pakk aluminumsfolien sammen og legg pakkene på grillen i 6-7 minutter. Gjerne på indirekte varme med lukket lokk.

5. Pensle makrellfiletene med olje og krydre dem med salt og pepper. Legg filetene på grillen med skinnsiden ned, og la dem grille i 4-5 minutter. Snu fiskefiletene, og grill et par minutter til.

Anrett makrellfileten på et fat, ta foliepakkene av grillen og åpne dem forsiktig (det kan komme varm damp). Dryss gjerne over litt mer finhakket gressløk før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.