Grillet kyllingfilet med agurksalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Kyllingfilet med agurksalat og reddik er en frisk og herlig rett du bør prøve!

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ts olje til pensling
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Agurksalat:

  • 1 stk agurk
  • 2 båt revet hvitløk
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss flytende honning
  • 3 dl matyoghurt
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • ca. 1 ts olivenolje

  • ca. 14 stk agurk
  • 1 bunt reddik
  • ca. 3 ss søt chilisaus
Vis næringsinnhold
Energi
309kcal
Fett
9g
Protein
41g
Karbohydrater
15.7g
Jern
1.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Del agurk i to og skrap ut frøene. Riv den grovt og klem ut vannet. Bland agurk sammen med hvitløk og mynte. Bland sammen honning og yoghurt, vend inn agurken. Smak til med salt og kvernet pepper. Drypp over litt olivenolje.

2. Pensle kyllingfilet med olje, krydre med salt og pepper. Grill dem i ca. 5 minutter på hver side, gjerne i en grillpanne. La dem hvile noen minutter før servering.

3. Skjær lange agurkskiver med en ostehøvel. Lag en slynge av hver skive, og legg litt agurksalat i midten.

Server grillet kyllingfilet med agurksalat, salat, reddik, søt chilisaus og gjerne litt godt brød til.

Du kan gjerne servere kyllingfiletene med en ferdig tzatziki.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.