Glasert svinefilet med fylte paprika

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Grillet svinefilet blir ekstra god med en smaksrik glace. Servert med fylt, grillet paprika med cherrytomater og basilikum er dette supergodmat.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Glaze:

  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss vann
  • 1 båt finhakket hvitløk

Fylt paprika:

  • 2 stk paprika
  • 112 beger rød cherrytomat (bruk gjerne rød og gul)
  • 112 ss grovhakket frisk basilikum
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss olje
Vis næringsinnhold
Energi
250kcal
Fett
9,3g
Protein
32g
Karbohydrat
9,6 g
Jern
1,7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær svinefilet fri for hinner, krydre med salt og pepper. Brun fileten raskt på alle sider på direkte varme på grillen. Legg den over på indirekte varme, ca. 15–20 minutter.
    Bruker du steketermometer er fileten medium stekt når termometeret viser 70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  2. Skjær paprika i to på langs. Fjern kjernen. Del cherrytomat i to. Bland cherrytomat med basilikum, hvitløk og olje.
  3. Legg halve paprika med snittsiden ned på grillen i et par minutter, dette for å få grillstriper. Fyll paprika med cherrytomatblanding og plasser den på grillen på indirekte varme til den blir mør, ca. 5 minutter.
  4. Bland balsamico, sukker, vann og hvitløk. Rør til sukkeret er løst opp. Pensle blandingen på svinefileten med jevne mellomrom de siste 5 minuttene av grillingen. La fileten hvile i 5-10 minutter før servering.

Server saftig svinefilet med fylte paprika.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.