GAENG CHÖT - MOO SAP WUNSEN - suppe med svinekjøttboller og glassnudler

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

I Thailand spiser man gjerne suppe til alle måltider. Her er en oppskrift som er superrask å lage og med deilige og rene smaker.

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 4 stk tørket shitakesopp
  • 50 g glassnudler
  • 5 dl vann
  • 12 dl soyasaus
  • 1 stk vårløk skjæres i biter
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri) skjæres i biter
  • 2 ss frisk koriander
Vis næringsinnhold
Energi
286kcal
Fett
4.8g
Protein
38.3g
Karbohydrater
21.2g
Jern
mgmg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Legg glassnudlene i en bolle vann og shikatesoppen i en annen.
  2. Finkutt kjøtt, hvitløk, salt og pepper og bland dette til en deig. Lag små boller ved å forme de i hånden.
  3. Kok opp vann og soyasaus og la kjøttbollene koke/trekke i vannet i 5 minutter.
  4. Del i shitakesoppen i to, legg dem og glassnudlene i kjelen og skru ned varmen.
  5. Etter ett par minutter har du i grønnsakene og trekker kjelen til side. Server straks og pynt med frisk koriander
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.