Frittata med spinat og feta

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Frittata er det italienske navnet. På spansk er det tortilla. På norsk kan dette kalles en eggepanne. Kjært barn har mange navn. 

Ingredienser

  • 10 stk egg
  • 4 ss vann
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 12 stk løk
  • 3 ss olivenolje
  • 200 g frisk spinat ferdig vasket
  • 75 g fetaost

Salat

  • 65 g ruccula
  • 10 stk cherrytomat
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 2 båter sitron
  • 14 ts kvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
361kcal
Fett
28g
Protein
22,6g
Karbohydrater
3,37g
Jern
4,65mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Knekk alle eggene i en bolle. Tilsett vann, salt og pepper og visp alt sammen.
  2. Finhakk løk, og fres den i olivenolje i en varm stekepanne. Ha i spinat og fres den til den faller sammen.
  3. Hell eggeblandingen i pannen og smuldre fetaost over. Legg over lokk og la frittataen stivne på svak varme.
  4. Lag en salat av ruccula, cherrytomater og hakket persille. Smak til salaten med olivenolje, presset sitronsaft og nykvernet pepper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.