Foliebakt indrefilet

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Svinefilet, grønnsaker, frukt, hvitvin med mer pakkes inn i aluminiumsfolie. Stekes på grillen eller i stekeovn. Lettlaget og godt!

Ingredienser

  • 450 g indrefilet av svin
  • 1 stk brokkoli
  • 3 bunt vårløk
  • 3 stk gulrot
  • 2 båt hvitløk
  • 1 stk rød paprika
  • 2 dl hvitvin
  • 30 stk stenfrie grønne druer
  • 1 ss finhakket frisk oregano
  • 1 ss finhakket frisk basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
320kcal
Fett
12.62g
Protein
26g
Karbohydrater
18.02g
Jern
0.65mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bruk tykk aluminiumsfolie. Riv aluminiumsfolien i fire ruter à 60 x 30 cm og brett den dobbelt 30 x 30 cm.
  2. Brun kjøttet raskt i en stekepanne med litt olje. (Ikke gjennomstekt!)
  3. Lag lange flak av gulrøttene med en ostehøvel. Del grønnsakene i passe store biter (druene hele) og fordel alt likt på foliebitene.
  4. Ha kjøttet over grønnsakene og urtene. Krydre med nykvernet pepper og Maldon-salt. Brett opp kanten på folien og hell 1/2 dl hvitvin over hver. Lag knytte av foliebitene. Lukk godt på toppen.
  5. Stekes i ovn eller over grill i 15 minutter på 250 grader.

Server med godt, ferskt brød, olivenolje og Maldon-salt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.