Ferske vårruller med egg og reker

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Omelett og reker passer perfekt i en fersk vårrull laget med rispapir. Sammen med en frisk lime- og hvitløksdipp blir det ekstra digg.

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 2 ss vann
  • 14 ts grovt chilipulver

  • 12 stk paprika i strimler
  • 1 stk avokado i strimler
  • 2 stk vårløk i tynne skiver
  • 2 ss frisk koriander
  • 24 stk reker skrelt
  • 4 stk rispapir

Lime- og hvitløksdipp

  • saften av 2 stk lime
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ts riseddik
  • 1 ss sukker
  • 1 båt hvitløk most
  • 14 ts grovt chilipulver
Vis næringsinnhold
Energi
361kcal
Fett
20.4g
Protein
20.7g
Karbohydrat
22.1 g
Jern
2.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland sammen alle ingrediensene til dippsausen og sett kaldt.

2. Kutt grønnsaker og skrell reker.

3. Visp sammen egg og vann. Hell røren i en varm panne med olje og dryss over chilipulver. Stekes kun på en side over svak varme.

4. Ha et rispapir om gangen i et fat med lunkent vann i ca. 15 sekunder, til det blir mykt. Legg rispapiret over på en fuktet fjøl.

5. Legg på omelett, reker og grønnsaker. Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene og rull sammen.

Server rullene sammen med dippen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.