Ferske vårruller med biffkjøtt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Ferske vårruller med biffkjøtt servert med en god dipp passer perfekt til forrett og fingermat.

Ingredienser

  • 200 g ytrefilet av storfe i strimler
  • 1 ss olje til steking
  • 14 ts salt
  • 12 ts grovt pepper

  • 14 stk fennikel i tynne skiver
  • 14 stk rødløk i tynne båter
  • 4 blad hjertesalat
  • 1 stk gulrot i tynne staver
  • 4 stk grønn frisk asparges , delt i to
  • 8 blad frisk basilikum (gjerne thaibasilikum)
  • 4 stk rispapir

Dippsaus med vårløk

  • 3 båt hvitløk , most i mortel
  • 1 stk jalapeno , most i mortel
  • 2 stk vårløk most i mortel
  • 3 ss brunt sukker
  • 112 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saften av 2 stk lime
Vis næringsinnhold
Energi
365kcal
Fett
5.6g
Protein
26.7g
Karbohydrat
49.8 g
Jern
3.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland sammen alle ingrediensene til dippsausen og sett kaldt.

2. Kutt grønnsaker og ha klart.

3. Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med olje til kjøttsaft pipler ut. Krydre med salt og pepper.

4. Ha et rispapir om gangen i et fat med lunkent vann i ca. 15 sekunder, til det blir mykt. Legg rispapiret over på en fuktet fjøl.

5. Legg på stekte biffstrimler og grønnsaker, og la det stikke ut på en side. Brett rispapiret over fyllet, brett inn den ene kantene og rull sammen.

Server rullene sammen med dippen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.