Eksotiske kotelettbiffer

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Med deilige smaker av mynte og mango, blir kotelettmiddagen riktig så eksotisk.

Ingredienser

  • 8 stk kotelett av svin
  • 2 ts tandoorikrydder
  • 2 ts olje
  • 2 ss olje eller margarin til steking

Mynteraita:

  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 stk finhakket vårløk
  • 2 dl matyoghurt
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Mangosalat

  • 1 stk stor mango
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss frisk mynte
  • 1 stk lime
  • 1 ts olje
  • 120 g ruccula
Vis næringsinnhold
Energi
489kcal
Fett
15.3g
Protein
71.2g
Karbohydrater
14.1g
Jern
3.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær bort fett og bein fra kotelettene. Da får du fine små biffer. 
  2. Rør krydder og olje sammen. Pensle biffene med blandingen og sett dem i kjøleskapet. 
  3. Hakk myntebladene til raitaen grovt. Finhakk vårløk. Rør yoghurt, mynteblader og vårløk sammen. Smak til med salt og pepper. 
  4. Skrell mangoen, skjær mangokjøttet fri fra steinen og skjær mango og paprika i tynne skiver. Snitt vårløken fint og mynten grovt. Press 2 ss limesaft, rør det sammen med oljen og smak dressingen til med salt og pepper. Bland det hele med ruccula. 
  5. Varm margarin/olje i en stekepanne på sterk varme. Brun kotelettene ca. 1 minutt på hver side. Skru ned til middels varme og stek dem ferdige ca. 3 minutter på hver side. Pynt med lime. 

Server med nanbrød eller pitabrød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.