Eggehviteomelett med spinat og paprika

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Eggehviteomelett er nesten helt uten fett. Til gjengjeld har eggehvite et høyt innhold av proteiner. Viktigst av alt er likevel at den både ser fristende ut og smaker godt!

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 4 stk eggehvite
  • 14 ts pepper
  • 12 ts salt
  • 12 ss margarin
  • 5 blad hakket frisk spinat
  • 14 stk finhakket rød paprika
  • 1 stk finhakket vårløk
  • 1 skive grovt brød
Vis næringsinnhold
Energi
245kcal
Fett
6.1g
Protein
24.0g
Karbohydrater
20.9g
Jern
4.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Visp sammen eggehvitene med en gaffel. Tilsett salt og pepper.
  2. Ha litt margarin i en varm stekepanne. Tilsett hakket spinat, paprika og vårløk og fres raskt. Ha i resten av margarinen og hell i de sammenvispede eggehvitene.
  3. Stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen. Når omeletten begynner å bli ferdig, så trekk den av den varme platen og la den stå noen minutter og bli helt stiv.
  4. Hvelv omeletten over på en tallerken. Server med grovt brød.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.